De schrijvers

Niek van den adel

Niek groeit op met twee ouders in de gezondheidszorg, hierdoor zijn de mooie en de lastige ervaringen vaak een gespreksonderwerp aan de keukentafel. Nadat hij in 2010 na een motorongeluk een hoge dwarslaesie en een syrinx opliep werd hij frequent bezoeker in de zorg.  Een dwarslaesie en een syrinx: die twee wens je niemand toe. Maar daar denkt Niek toch anders over. Volgens hem is dit juist de ideale combinatie voor echte bikkels. Okay en het helpt wel dat hij verliefd werd op zijn ergotherapeute en daar drie prachtige dochters mee kreeg.

Inmiddels werkt hij als spreker in de zorg over veerkracht, klantgerichtheid en leiderschap en staat Niek internationaal op 100+ evenementen per jaar in binnen en buitenland. Van GGZ tot PG afdelingen, van UMC’s tot de periferie, van huisartsen tot apothekers.  Hij kan inspirerend vertellen over zijn eigen ervaringen in de zorg en combineert dat met wat hij als expert ziet gebeuren tijdens zijn mystery visits.

In 2015 schreef hij zijn eerste boek, Crash. Niek’s eerste boek ging al meer dan 20.000 keer over de toonbank en is het boek vertaald naar het Engels, en zijn tweede; de lamme leidt de blinde kwam uit tijdens de pandemie in 2020.

Niek van den Adel spreker in de zorg

Niek heeft een dwarslaesie en Joyce lijdt aan het syndroom van Usher, dat haar langzaam doof en blind maakt. Dat zijn geen leuke dingen natuurlijk, maar deze twee kunnen er wel mee leven. 

Crash boek van Niek van den Adel

Crash

Boek en E-book

Dit is het verhaal van Niek. Een verhaal over liefde, pijn, dood zaad, kracht, een puppy, gastvrijheid, doorzettingsvermogen, humor en succes.

Arjen Banach Spreker in de zorg
Arjen banach

Arjen Banach is veelgevraagd spreker, vooral in de zorg, en schrijver. Hij komt uit een echte zorgfamilie: zijn vader is huisarts, zijn moeder muziektherapeute voor verstandelijk beperkten en beide broers zijn arts in opleiding. De zorg zit in het bloed van de familie alleen valt Arjen juist flauw als hij een druppel bloed ziet. Als verzorgende bleek hij minder geschikt maar als inspirator heeft hij ondertussen zijn sporen ruimschoots verdiend in de zorg.  In 2016 werd Arjen de eerste Chief Happiness Officer in Nederland, bij een grote zorginstelling. De thema’s die hij veelal uitdraagt bij zorgmedewerkers gaan over werkgeluk en omgaan met verandering. Bij managers, bestuurders en HR spreekt hij graag en veel over goed werkgeverschap, leiderschap en vernieuwing. Als spreker en workshopleider staat Arjen bekend om zijn hoge mate van energie, interactie en humor.

Eerder verschenen van hem de boeken: ‘Organisatievibe’ en ‘Remote Leiderschap – Effectief Leidinggeven op Afstand’. Hij is ook de host van de podcast ‘Toekomst van Werk’.

Remote leiderschap Arjen Banach

Remote leiderschap

Boek en E-book

Het thuiswerken op grotere schaalt dwingt organisaties om hun manier van werken drastisch te veranderen. Werken op afstand is meer en meer de norm, neemt blijvend een prominente plaats in in ons werkende leven.

organisatie vibe

Boek en E-book

In Organisatievibe komen cultuur en energie bij elkaar. We gaan terug naar de basis: hoe bouw je een cultuur waarin professionals energie krijgen van het werk dat ze doen en van de omgeving waarin ze werken?

Wil jij meer inspiratie ontvangen over hoe je jezelf op 1 zet

Laat je mailadres achter, dan sturen wij je een paar keer per jaar een inspirerende update